top of page
  • Johan

Kostnad för att renovera en bastu

Inför sommaren börjar många att undersöka möjligheten att renovera sin bastu. Här går vi igenom ett par saker att tänka på och vad slutkostnaden kan landa på. Att renovera en bastu kan vara både enkelt och svårt beroende på projektets utformning och förutsättningar, men oavsett vilket blir det väl värt det i slutändan. Föreställ dig en sommarkväll som börjar med ett bad och slutar i en varm bastu, inte dumt alls!

Rymlig bastu med bastuaggregat.
I detta projekt skapade LIGAB ett drömutrymme – en rymlig bastu med plats för 6 personer.

Undersök din bastu

Det första du måste göra är att undersöka och dimensionera din bastu – hur stor är den och hur omfattande vill du att renoveringen ska vara? Vanligast att åtgärda är uttorkad isolering, dåligt trä och ventilation. Ta även reda på om du behöver genomföra en elinstallation med hjälp av en elektriker.

Bastuns termometer och hygrometer bidrar med både funktion och design.

Räkna på offert

Efter du fastställt vad det är du vill göra och hur stor ytan är, är det en god idé att börja söka efter de material du behöver. När du valt material utifrån din budget är det dags att ta in offerter. Hör av dig till några byggföretag och beskriv vad du behöver hjälp med. Tänk på att arbetskraft ofta kostar mer än själva materialet, så om du vill hålla nere kostnaderna kan du ta reda på om det finns sådant du kan göra på egen hand. Kanske kan du hjälpa till med att riva golv och isolering exempelvis?


Slutkostnad vid renovering av bastu

Det är svårt att ge en exakt kostnad för en renovering med tanke på att det i hög grad beror på vilket skick din bastu är i. Om du ansträngt dig för att göra mycket av arbetet själv och hittat billiga material kan du förhoppningsvis komma billigare undan än om du hade köpt en helt ny bastu. När du köper en ny bastu kan priset ligga på allt från cirka 60 000 kronor för en liten bastu, upp till 150 000 kr för en större. Om du jämför dina renoveringskostnader med priset för en ny bastu är det bra att kontrollera om bastuaggregat ingår, då detta inte alltid är fallet.

63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page