top of page

Totalrenovering i Stockholm

LIGAB har slutfört över 1000 totalrenoveringar i Stockholm sedan 2012. När du bokar oss kan vi även hjälpa till med ritningar och inköp. Vi utför både stora och små totalrenoveringar i hela Storstockholm.

Dekorlister ramlister Östermalm.jpg
Totalrenovering.jpg

Hur påbörjar jag en totalrenovering?

Drömmer du om att genomföra en totalrenovering? Då har du kommit rätt. LIGAB har lång erfarenhet av att utföra kvalitativa och effektiva renoveringar enligt rådande branschregler. Sedan år 2012 har vi renoverat över 2000 hem i hela Storstockholm.
 

Inledningsvis kommer vi hem till dig och gör kontrollmått, ser över vvs och el, samt undersöker förutsättningarna för en totalrenovering. Därefter analyserar vi, kalkylerar och skickar en offert till dig.

Rabatt på material vid  totalrenovering

När du bokar oss för din renovering får du tillgång till vårt breda sortiment av leverantörer. Vi har rabatter från ett tiotal leverantörer och butiker – spara upp till 30 procent genom att handla via oss.
 

Få totalrenoveringen precis så som du vill ha det med hjälp av våra butiksleverantörer, exempelvis för vitvaror och inredningsdetaljer. De hjälper dig med uppritning och designförslag så att du kan skapa ditt drömhem.

Trygg betalning och bokning av totalrenovering

När du bokar din renovering via LIGAB får du alltid ett tryggt villkor för betalningen. Vi vill att du ska känna dig tillfreds med din totalrenovering, från planeringsstadiet till slutresultat.

Din trygghet i fokus vid utförande av totalrenovering

Du har 5 års byggaranti på det utförda renoveringsarbetet av din bostad. När din totalrenovering är klar får du  slutdokumentationen med samtliga intyg, certifikat och handlingar du behöver i det fall din fastighet får en ny ägare.

Vad innebär en totalrenovering?

Totalrenoveringar är ofta omfattande projekt där hela eller stora delar av ett hem eller en byggnad renoveras. En totalrenovering kan innebära att hela byggnaden måste rivas och byggas upp igen, eller att mindre delar av bostaden renoveras. Det kan exempelvis innefatta att alla ytskikt, som tapeter, golv och tak, byts ut, att inredningen uppdateras och att väsentliga reparationer görs. En totalrenovering kan också innebära att väggar flyttas, att nya rum skapas eller att hela byggnaden får en ny layout.

Varför ska man genomföra en totalrenovering?

En totalrenovering är ett bra sätt att uppdatera ditt hem och ge det ett helt nytt utseende. Genom en totalrenovering kan du även öka hemmets värde. Andra positiva aspekter av att utföra en totalrenovering är förbättrade funktioner och komfort i hemmet, till exempel mer yta. Ibland kan också syftet med en totalrenovering vara att återskapa ett hem till dess ursprungliga stil och utseende.
 

LIGAB erbjuder totalrenoveringar i Stockholm som är anpassade efter dina önskemål och din budget. Vi har erfarenhet och kunskap om alla moment som ingår i en totalrenovering och de kompetenser och certifikat som är nödvändiga.

Hur går en totalrenovering till?

En totalrenovering innebär att man gör om rum eller en hel bostad från grunden. Det kan exempelvis innefatta byte av ytskikt, möbler, belysning och andra tillbehör. Vid totalrenoveringar gör man även ofta om el- och vatteninstallationer, lägger nytt golv och målar om väggarna.
 

LIGAB har ett stort team av professionella och erfarna hantverkare som kan hjälpa dig att förverkliga ditt drömboende.

En totalrenovering kan till exempel innefatta:
 • En uppdatering av inredningen.

 • Utförande av reparationer.

 • Flytt av väggar.

 • Nytt golv.

 • Skapande av nya rum.

 • Arbete med ytskikt för tapeter, golv och tak.

 • Byte av möbler, belysning och andra tillbehör.

 • Nya el- och vatteninstallationer.

 • Målning av väggar.

 • Ombyggnad av badrum och kök.

 • En ny planlösning.

Tidigare totalrenoveringar utförda av LIGAB

Totalrenovering 110 kvm

Totalrenovering av en lägenhet på 110 kvm i Bromma. Platsbyggda garderober, målning, fiskbensparkett, badrumsrenovering, nytt kök med stommar och nya luckor, carraramarmor, platsbyggd matplats och platsbyggd bokhylla.

Se mer från detta projekt

Kakelugn renoverad.jpg

Totalrenovering 130 kvm

Projektet på Pipersgatan i Vasastan innebar en totalrenovering på 130 kvm och en hel omvandling av allt ytskikt. Nya elementskydd, finsnickeri, målning, dekor, ramlister, kakelugn, platsbyggd garderob, platsbyggd sittplats, nytt kök och exklusiv marmor.

Se mer från detta projekt

Vad bör man tänka på när man planerar en totalrenovering?

När man planerar en totalrenovering bör man först och främst tänka på vilka förändringar som ska göras. Det är också viktigt att ta hänsyn till eventuella byggregler och andra lagar som kan påverka renoveringen samt att planera för hur lång tid renoveringen kommer att ta.

 

När du planerar din renovering är det även viktigt att försäkra dig om att du anlitar rätt hantverkare som kan genomföra jobbet. LIGAB hjälper dig med din totalrenovering, från planeringsstadiet till det färdiga resultatet.

Vad kostar en totalrenovering?

Priset för en totalrenovering beror på storleken och komplexiteten av projektet. Kostnaden per kvadratmeter avgörs till stor del av vilka material och produkter som används och vilka tjänster som krävs för att slutföra renoveringsprojektet.
 

Läs mer om priset per kvm i vår kunskapsbank.

Redo att starta totalrenoveringen av din nya drömbostad?

bottom of page