top of page
  • Johan

5 tips för att renovera ett badrum med budget

Uppdaterat: 1 juli 2022

Funderar du på att renovera badrummet? I denna artikel delar vi med oss av 5 tips som hjälper dig att hålla nere kostnaderna.


Tips 1: Satsa på mycket golvyta i badrummet

Varje kvadratmeter har stor betydelse för kostnaden eftersom det påverkar mängden material du behöver betala för, såväl som tiden som går åt till renoveringen. Om du frigör golvyta så kommer badrummet att kännas rymligare, utan att du behöver betala för fler kvadratmeter. Du kan lyckas med detta genom att enbart ha det mest nödvändiga i badrummet, samtidigt som du exempelvis monterar toaletten på väggen, och använder dig av krokar och hyllor.

Badrumsrenovering med kakel och inredning från Centro kakel och Kakelspecialisten.

Tips 2: Välj inte billigaste och inte dyraste

När du ska renovera är det en bra start att begära offert från några olika aktörer på marknaden. På så vis får du en indikation på vad din renovering kan kosta. Du kan jämföra olika offerter mellan varandra och se vilket kostnadsförslag som passar din budget bäst. Tänk på att inte använda den billigaste offerten då denna kan ha dolda kostnader och möjligtvis inte certifierade hantverkare. Den dyraste kan även innebära företagets höga omkostnader.


Tips 3: Utför vissa arbetsmoment på egen hand

Prioritera att ta hjälp inom områden där du saknar kompetens och där det är särskilt viktigt att arbetet utförs fackmannamässigt samt krävs intyg – såsom VVS, plattsättning och dragning av el. Undersök vad du kan göra själv för att hålla nere hantverkskostnaderna, förslagsvis bortforsel av material till återvinning. Du kan tex spara 10 000kr genom att riva och bortforsla själv.

Vacker dekoration som skapar en fokuspunkt kring duschen.

Tips 4: Kakla fokuspunkter med ditt favoritkakel

När du kaklar om hela badrummet kan kostnaden snabbt skena iväg. I stället för att strunta i att använda ett kakel du gillar som kostar lite extra kan du välja ut vissa fokuspunkter eller skapa mönster. På detta sätt kan du använda ditt favoritkakel med en personlig prägel samtidigt som du håller nere kostnaderna. Kakel och klinker i okej kvalite kan hamna på 200kr per kvm, samtidigt som hög kvalitet ligger på mellan 700-2000kr per kvm.

Tips 5: Välj billigare material till dina badrumsmöbler

Du kan hålla nere kostnaden för skåp och lådor genom att välja prisvärda material som laminat i stället för massivt trä. Om du använder dig av materialval som ek eller teak kan du olja in möblerna med linolja med jämna mellanrum för ökad hållbarhet.


Prata med vår säljare som hjälper dig hitta en bra väg där din budget håller, vi har upp till 25% rabatt hos våra leverantörer.487 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page