top of page
  • Johan

Kostnad för att måla i källare

I denna artikel delar vi med oss av tips för att lyckas med målningen i din källare. Vi ger också exempel på vad priset kan landa på per kvadratmeter för detta beroende på tillvägagångssätt.
Materialval vid målning av källare

Använd material som fukten kan transporteras genom. Exempel på lämpliga produkter är kalkcementputs och silikatfärg. Du kan inte använda dig av vanlig väggfärg och spackel eftersom detta stänger inne fukten, vilket i sin tur kan leda till mögel och bubblor vid färgen.


För att vara på den säkra sidan är det bäst att genomgående använda vattentåliga produkter för källarens väggar och tak. Väggarna kan målas direkt på betong, mikrocement, eller gips. På golvet kan du till exempel använda kakel eller linoleum.


Kostnad per kvadratmeter för att måla källare

När du putsar och målar grundmurar och väggar som har kontakt med marken utanför bör du använda särskilda produkter för att skydda källaren mot fukt. Detta är ett skäl till att kostnaden per kvadratmeter vid en renovering av källaren vanligtvis kostar mer jämfört med motsvarande målning i andra rum i hemmet. Det är även viktigt att vara noggrann med underarbetet så att det inte finns några gamla produkter kvar på väggarna.


Beroende på om du väljer att spackla och måla eller putsa och måla väggarna skiljer sig prislappen åt. Puts tar mer tid än att spackla vilket gör att priset för att putsa och måla hamnar på cirka 1 800 kr per kvadratmeter, medan spackla och måla kostar cirka 1 400 kr per kvadratmeter.


På LIGAB ställer vi höga krav på våra projekt, från säkerhet till välutfört arbete.

Ta hjälp av yrkeskunniga målare

Det är i regel mer fysiskt krävande och tidsslukande att måla källarväggar jämfört med andra väggar. Samtidigt är det extra viktigt att momenten utförs korrekt så att du slipper fuktproblem och att det blir ett snyggt och hållbart resultat. Genom att anlita fackmän sparar du tid samtidigt som du försäkrar du dig om att arbetet blir utfört på rätt sätt.


I LIGAB har vi alla professioner som behövs vid källarrenoveringar, däribland yrkeskunniga målare. Kontakta oss för ett kostnadsfritt offertbesök på plats hemma hos dig!

587 visningar0 kommentarer

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page