top of page

Köksrenovering i Stockholm

LIGAB renoverar cirka 200 kök varje år i hela Storstockholm.

LIGAB köksrenovering

Dags att renovera köket? Vi kommer ut till dig

Drömmer du om att få ett nytt kök? Vi ser till att köksrenoveringen sker så effektivt och korrekt som möjligt, enligt rådande branschregler. Sedan 2012 har vi renoverat över 1000 kök till kunder i hela Storstockholm.

 

Det första som sker inför en renovering är att vi kommer ut till ditt hem och gör kontrollmått, ser över vvs och el, samt undersöker förutsättningarna för en köksrenovering. När detta är utfört kalkylerar vi och skickar en offert till dig.

Rabatt på material vid köksrenovering

När du bokar oss för din köksrenovering så får du tillgång till vårt breda sortiment av leverantörer. Vi renoverar kök med flera märken från köksleverantörer som IKEA, Marbodal, Ballingslöv, Nordiska kök med flera. Få tips på stommar, köksluckor, köksmaskiner, belysning och mycket mer.

 

Genom att handla via LIGAB får du mer för pengarna då vi har rabatt på ett tiotal leverantörer och butiker, vilket gör att du kan spara upp till 30 procent. När du handlar hos våra leverantörer kan du även få hjälp med uppritning och designförslag för ditt kök så det blir precis som du vill ha det.

Betala när köksrenoveringen är slutförd

När du bokar renoveringar via oss så betalar du inget förskott, utan du betalar först när köket är klart och levererat. Detta är en trygghet vi har använt i 10 år och som uppskattas av våra kunder.

Fem års garanti vid köksrenovering

När renoveringen av ditt kök är klar får du en pärm med all slutdokumention – intyg, certifikat och handlingar du behöver i det fall fastigheten får en ny ägare. Du kan känna dig trygg när du anlitar LIGAB för din köksrenovering då vi alltid ger fem års byggaranti på det utförda arbetet.

Våra senaste slutförda köksrenoveringar i Stockholm

Hur mycket kostar det att renovera ett kök?

Priset för att renovera ett kök varierar beroende på vilka material och detaljer som ingår i renoveringen samt hur omfattande renoveringen är. I denna artikel ger vi exempel på kostnad per kvadratmeter för att renovera köket beroende på om det rör sig om en mindre, mellanstor eller helomfattande renovering.

Var kan man hitta inspiration för en köksrenovering?

Oavsett om du vill bygga ett kök från grunden eller ge nytt liv till ditt gamla kök har vi många utförda projekt att visa upp. Ta del av råd i vår kunskapsbank och se våra senast slutförda projekt. Du kan även besöka vårt Instagramkonto @ligabbadochkok för att få massor av tips och inspiration till ditt nya kök!

Vilka typer av material är bäst för att renovera ett kök?

De material som är bäst lämpade för att renovera ett kök är material som är lätta att rengöra, lätta att installera och som är långvariga. Några av de mest populära materialen för köksrenoveringar är laminat, trä, stenar och metall. De olika materialen har olika fördelar och nackdelar, så se till att du undersöker detta innan du väljer.

Laminat är ett prisvärt val som är lätt att både installera och rengöra. Trä är ett estetiskt tilltalande material som ger en varm känsla till köket. Stenar som granit och marmor har ofta lång hållbarhet och kan ge köket ett exklusivt utseende. Metall som stål är mycket tåligt och lätt att rengöra. Låt oss gärna hjälpa dig med rådgivning kring vad som är de bästa materialvalen för dig. Du kan prata med någon av våra inredningsarkitekter som hjälper dig att utforma köket så du får en smart lösning och att köket blir precis så som du vill ha det!

Vilka är de vanligaste misstagen vid en köksrenovering?

De vanligaste misstagen vid en köksrenovering är att det inte skett en tillräckligt grundlig undersökning av förutsättningarna för köksrenoveringen och att utrymmet i köket inte är planerat på ett effektivt sätt. Ett annat vanligt misstag är att renoveringen inte tagit hänsyn till byggkoder och att den inte utförts av professionella hantverkare. När du beställer en köksrenoveringen genom LIGAB tillhandahåller vi erfaren personal med den kompetens som behövs för att genomföra en så optimal renovering som möjligt, med allt från inredning och målning till vvs och elinstallation.

Hur lång tid tar det att renovera ett kök?

Tiden som krävs för att renovera ett kök beror på storleken och komplexiteten i renoveringsarbetet. Om det bara rör sig om att byta ut köksinredning och enstaka detaljer kan det vara klart på några dagar, medan om du funderar på att byta ut både inredning, golv och väggar tar det vanligtvis flera veckor. Det är viktigt att fundera igenom vad du vill åstadkomma innan du påbörjar renoveringen. LIGAB hjälper dig med alla steg vid köksrenoveringen, från planeringsstadiet till slutresultat.

Redo att påbörja renoveringen av ditt nya kök?

bottom of page