top of page
  • Johan

Vad kostar det att renovera köket?

Undrar du vad det kostar att renovera ditt kök? Det snabba svaret är att det varierar. Kostnaden beror bland annat på hur omfattande du vill att din köksrenovering ska vara. Nedan ges tre olika prisexempel på renovering av kök.


I detta projekt utfört av LIGAB blev det ett nytt kök och nytt golv. Snyggt och häftigt svart av leverantören Kvik.

Mindre renovering av köket

Om du ska göra en mindre renovering i form av att byta köksskåp, diskho, bänkskivor och några få vitvaror kan din köksrenovering landa någonstans mellan 50.000 - 70.000kr exklusive köksmaterialet. Du kan hålla nere priset på din renovering om du exempelvis väljer att montera köket själv jämfört med att låta en hantverkare sköta monteringsarbetet. Ha bara i åtanke att montering av ett kök kräver sin noggrannhet och att det tar en del tid i anspråk.


Mellanstor renovering av köket

Vid en mellanstor renovering av ditt kök kan du byta ut vitvaror, köpa nya köksskåp, få hjälp med montering av köket och byta ut kran och diskho. En sådan köksrenovering ligger någonstans mellan 80.000 - 120.000 kr. Du kan hålla nere priset om du exempelvis väljer att själv vara delaktig i rivningsarbetet av det gamla köket. Dessutom har du rätt att ansöka om ROT-avdrag för monteringsarbeten.


Helomfattande köksrenovering

I detta projekt har vi rivit, dragit om el och vatten, monterat kök, bänkskiva, lagt golv och måleri.

Vid en stor renovering görs en totalrenovering av köket och detta brukar kosta från 200 000 kr och uppåt. Renoveringen innefattar då vanligtvis allt från rivningsarbete och bortforsling av byggmaterial till nya köksskåp, vitvaror, bänkskivor och andra tillbehör samt köket monteringsarbete.


En helomfattande köksrenovering kan även inkludera målning eller tapetsering av väggar, arbete med ventilation och nytt golv. För att anlita en säker leverantör till din renovering bör du kontrollera att de ger garanti på sitt arbete. Ta även reda på att de har genomfört liknande arbeten sedan tidigare med gott resultat.


196 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page