top of page
  • Skribentens bildErik

Totalrenovering kostnad

Oavsett om du köper ett nytt hem eller söker förändring i ditt nuvarande kan det vara dags för en totalrenovering. Så hur mycket kostar det att totalrenovera? Som du kanske förväntar dig finns det inget enkelt svar. "Vanligtvis är omfattningen det som driver kostnaden.


När du bestämmer kostnaden för att totalrenovera måste du också ta hänsyn till material - naturligtvis är vissa avancerade ytbehandlingar dyrare, vilket ökar din renoveringskostnad för ditt hem. Sedan finns det en mängd extra utgifter att ta hänsyn till, tex om du väljer tillval som arkitekt, inredningsdesigner, konstruktör och bygglov.
För att hjälpa dig att sätta en budget för din renovering av ditt hem har vi utarbetat en praktisk guide som bryter ner några av de vanliga kostnaderna för att totalrenovera.


Kostnadsuppskattningar per rumstyp vissa rum kostar vanligtvis mer att renovera än andra, beroende på vilket arbete som behöver utföras. "Oftast, på grund av de tunga VVS- och elbehoven, leder komplexiteten i samband med en köksrenovering eller badrumsrenovering att dessa utrymmen är de mest arbetsintensiva hemrenoveringarna, som involverar den största mängden tänkande, hantverk och problemlösning.


"Detta - tillsammans med priserna för skåp, disko, blandare, fixturer och apparater - gör dem till de högre husrenoveringskostnaderna." Naturligtvis kan du alltid ändra projektets omfattning, apparater och ytbehandlingar för att minska kostnaderna i dessa rum.I allmänhet, här är vad du kan förvänta dig att betala när du renoverar exkl material:


Arbetskostnad, projektledning inkl grovmaterial:

Lägenhet: 15 000kr/kvm

Hus: 12 000kr/kvm

Kök: 100 000–300 000

Badrum: 150 000–300 000

Vind eller källare: 12 000kr/kvm

Garage: 12 000kr/kvm


Ytskiktsmaterialetskostnad:

Materialet brukar ligga på mellan 30 - 50% av den totala byggkostnaden beroende om du handlar själv eller med våra rabatter.


Tillval av tjänster:

Arkitekt, konstruktör, inredningsdesigner, bygglovshandlingar och kontrollansvarig är ett av de tillval du kan välja till. Dessa kostnader motvarar ca 10% av den totala byggkostnaden.
Välj en entreprenör, arkitekt och designer som du känner dig helt bekväm med som tidigare nämnts kommer du att behöva anlita åtminstone några få proffs för att hjälpa dig genom din renovering av ditt hem.

114 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page