top of page
  • Skribentens bildErik

Putsning av fasad


Hos oss hittar du ett stort utbud av bruk för putsning på såväl oanvända underlag som till fasader med kvarsittande puts på underlag av varierande slag. En murad yta av lättklinker är en pålitlig putsgrund för det fortsatta putsningsarbetet att utgå ifrån som antingen nätas eller putsas på som den är.En grundregel vid all putsning är att det starkaste skiktet hamnar innerst och det svagaste skiktet ytterst. På så sätt uppstår bäst samverkan mellan skikten vilket givetvis påverkar slutresultatet.


Putsning av fasad eller annan yta som är belägen utomhus görs med antingen stålnät eller glasfibernät. Är ytterväggen murad med oisolerade block såsom murblock Fördel behöver ytan inte helnätas utan nätas endast runt öppningar i enlighet med det arbetsanvisningen föreskriver. Är ytterväggen murad med ett isolerat block såsom Isolerblock Exakt krävs helnätning för allra bästa reslutat och en hållbar och slitstark fasad.Genom att behandla ytan på fasaden med filtning, rivning eller varför inte kvastning kan fasaden få precis den struktur och det utseende som önskas.


Putsfärg, ytputs och ädelputs

Ytputs och fasadfärg, även kallat putsfärg är produkter för slutbehandling av putsade fasader. Fasadfärg målas direkt på den befintliga putsen och bevarar dess struktur och ger den ett varaktigt och skyddande ytskikt. Ytputs är baserad på samma bindemedel som fasadfärg, men med ballast i olika fraktioner. Våra putsfärger finns i en mängd snygga kulörer.Ädelputs är en förädlad oorganisk puts som används till ytskikt såval som vid nyproduktion som renovering. De många olika kulörerna och ytstrukturerna skapar genomfärgade, estetiskt tilltalande fasader med personlig prägel.31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page