top of page
  • Skribentens bildErik

Välj rätt väggnära golvbrunn till ditt projekt

Uppdaterat: 13 jan. 2022

Det har hänt mycket med tekniken bakom de golvbrunnar vi har vant oss vid till våra badrum. Från att vara de runda eller fyrkantiga, lite tråkiga börjar vi nu allt mer se betydligt mer designade golvbrunnar långsmala, trekantiga etc. Vad dessa såkallade designbrunnar kan göra är inte bara att se snyggt ut, de är även praktiska. De går att ansluta direkt till en vägg, med eller utan kakek som täcksida. Dem är inte bara älskade av vanliga privata hemmaägare utan även av inredare, ingenjörer och framförallt arkitekter. Det är nu mer än tidigare enklare att arbeta med stora plattor i dusch zon området. Man frågar sig hur säkerheten fungerar jämfört med traditionella brunnar, och här vågar man påstå att tekniken vi har idag är lika säkert, med godkända tätskiktssystem utvecklade och testade speciellt för väggnära golvbrunnar.Vilka märken tillverkar dessa typer av väggnära brunnar? Det allra enklaste sättet att ta reda på om en golvbrunn är godkänd är att söka på de godkända organisationernas hemsidor, som gvk.se, bkr.se, sakervatten.se,


Några märken idag som tillverkar designbrunnar:

  1. Blücher

  2. Jafo

  3. Purus

  4. Unidrain

“Do you have a design in mind for your blog? Whether you prefer a trendy postcard look or you’re going for a more editorial style blog - there’s a stunning layout for everyone.”

Godkända tester

Byggkeramikrådet, GVK och Säker Vatteninstallation har därför arbetat fram ett branschöverskridande systemgodkännande speciellt avsett för golvbrunnar med väggnära placering. Systemgodkännandet innebär att ett specifikt fabrikat av tätskikt har testats tillsammans med en golvbrunn av ett specifikt fabrikat i laboratorium. Varje godkänd kombination verifieras genom ett godkännandecertifikat från SITAC, som också måste granska och godkänna tillhörande monteringsanvisning. Testerna utförs enligt europeiska provningsmetoder och omfattar såväl funktionsprovning som en specifik provning av tätskiktsmaterialet.


Kontakta gärna vår säljavdelning för frågor gällande din badrumsrenovering och väggnära golvbrunnar offert@ligab.se

81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page