top of page
  • Skribentens bildErik

Vad höjer värdet på huset?

Uppdaterat: 13 jan. 2022

Vissa renoveringar ökar husets värde och gör det mera lättsålt. Vi har tagit reda på vilka förändringar som kan öka värdet på ditt hus. Vi fokuserar på långsiktiga förändringar, som även passar dig som inte tänker sälja direkt.

Genom att ta tag i renoveringar även om du inte tänker sälja snart, kan du och din familj njuta av förbättringarna, samtidigt som du ökar husets värde inför en eventuell framtida försäljning.


1. Renovera kök

Köparna tycker att köket är det viktigaste rummet i huset och det toppar listorna över vilka renoveringar som ökar husets värde mest. Hur mycket köksrenovering lönar sig beror på förutsättningarna. Det kan vara idé att använda neutrala färger, även om du inte planerar att sälja snart. Glöm inte att även mindre förändringar i köket kan ge ett högre slutpris.Design och materialval ska kännas bra

“En bra kvalité på ett kök har kvalitativa luckor, stommar och bänkskiva. Detta är det vi köpare tittar mest och oftast på.”

2. Renovera badrum

Badrumsrenovering listas som den näst mest lönsamma renoveringen. Det är alltid bra att renovera med neutrala färger, även om du inte tänker sälja snart. Tänk på att byte av slitna eller trasiga delar av badrummet kan öka slutpriset, även om du inte renoverar hela badrummet. Huruvida det finns ett badkar är däremot inte så viktigt för köparna.Investera väl i badrummet, så att det i slutändan inte kostar mer

“Anlita alltid en väletablerad och erfaren renoveringsfirma. Se till att föra protokoll under renoveringen. Och snåla inte in på arbetskostnaden, men spara in på materialet.”

3. Byt värmekälla

Byte av värmekälla kommer på tredje plats på listan över vilka renoveringar som höjer priset mest. Många väljer bort ett hus, för att de inte gillar uppvärmningen och tror att det är jobbigt att byta värmekälla.

Idag väljer de flesta en värmepump, och förutom de lägre omkostnaderna kan du mycket väl få lika mycket extra för huset, som du investerade; kanske till och med ännu mer.


4. Lägg in nya snygga golv

Ett nytt snyggt golv kan göra huset mer attraktivt. Välj äkta och robusta golv av trä eller klinker, som passar in i huset. Det kan också löna sig att slipa golv som blivit slitna. Att lägga in golvvärme i enstaka utrymmen är också en trevlig förbättring, som mycket väl kan löna sig vid försäljning.
5. Håll huset i gott skick

Lägg om taket, dränera om, byt ut gamla vitvaror, installera jordfelsbrytare om sådan saknas, se till att fasad och fönster är i gott skick och säkerställ att huset inte har problem med fukt. Många köpare vill inte ta tag i renoveringar i det nya huset, så det är lika bra att få det gjort. Nyrenoverade bostäder lockar extra många spekulanter, samtidigt som ytterst få letar efter rena renoveringsobjekt.6. Minska inte antalet sovrum

Antalet sovrum är viktigt för många köpare. Så pass viktigt att mäklare rekommenderar att du återställer en vägg inför försäljningen, om du har tagit bort den. Det är vanligt att man behöver många rum, för att få plats med barn från olika förhållanden, arbetsrum och besökande släktingar. Samtidigt vill svenskarna ha öppet och luftigt – det är svårt att göra alla nöjda.


Få inspiration från våra kunder


Vi har en bred portfölj med bilder och exempel på hur vi värdehöjt våra kunders boenden. Fråga oss om du vill veta mer på offert@ligab.se


202 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page