top of page
  • Johan

3 tips för dig som planerar att renovera köket1. Planering och budgetering

Det första steget är att planera ditt kök. Hur ser dina behov och önskemål ut? Gör en lista där du radar upp vilka saker som är viktigast för dig att ha i köket och skapa en budget över vad du är villig att spendera för att skapa ditt drömkök. Kostnaden för att renovera ett kök kan variera beroende på material och val av köksleverantör. För att slippa oväntade kostnader är det därför viktigt att planera och budgetera köksrenoveringen noggrant innan arbetet påbörjas. Ett ytterligare tips är att ta hjälp av ett planeringsverktyg när du planerar din köksrenovering. När du har skapat en övergripande plan kan du börja fokusera på detaljerna. Exempelvis vilken bänkskiva du vill ha, hur många eluttag du behöver för dina köksapparater och vilka vitvaror du är intresserad av. Planera även hur du ska bo under tiden köket renoveras, då köket är obrukbart under renoveringen.


2. Inspireras av andra

När du har skapat en plan och budget för din köksrenovering är en rekommendation att träffa en eller flera köksleverantörer som hjälper dig att rita upp ditt kök efter dina behov och önskemål. I många fall kan det vara bra att ta hjälp av expertis inom köksrenovering då de kan erbjuda rådgivning och hjälpa dig ta fram en tydlig köksritning. Du kan även prata med andra som genomgått en köksrenovering för att se vilka tips och råd de har att ge. Att inspireras av andra kan hjälpa dig att hitta nya infallsvinklar och ökar sannolikheten för dig att skapa ditt drömkök.

3. Val av hantverkare

När planeringsfasen är klar behöver du välja vilket byggföretag du ska ta hjälp av inför din köksrenovering. Även här behöver du välja med eftertanke och rekommendationen är att du överväger följande:

  • Läs omdömen från tidigare kunder.

  • Granska byggfirmans ekonomi.

  • Kontakta referenser som avser liknande slutförda projekt.

  • Välj en byggfirma med ett tillförlitligt certifikat.

  • Be om offert från olika byggfirmor och jämför deras erbjudande.

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page